Comunicate de presa

Comunicate de presa


Sondajul "Perceptii si atitudini ale populatiei Romaniei fata de Strategia nationala de prevenire si combatere a discriminarii"

Publicat la: 15 Sep 2015

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a facut publice astazi, in cadrul unei conferinte de presa, rezultatele sondajului de opinie "Perceptii si atitudini ale populatiei Romaniei fata de Strategia nationala de prevenire si combatere a discriminarii" realizat de catre TNS CSOP, in luna august 2015.

Sondajul a fost realizat in cadrul proiectului predefinit "Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin participarea larga a specialistilor si a societatii civile", derulat ...

Conferinta de lansare a unui sondaj de opinie in data de 15 septembrie 2015

Publicat la: 12 Sep 2015

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii are placerea de a va invita la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii sondajului de opinie "Perceptii si atitudini ale populatiei Romaniei fata de Strategia nationala de prevenire si combatere a discriminarii" realizat de catre TNS CSOP, in luna august 2015, in cadrul implementarii proiectului predefinit "Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin participarea larga a specialistilor si a societatii ...

Comunicat de presa referitor la indreptarea erorii, in ceea ce priveste partea reclamata si sanctionata intr-un dosar solutionat de catre CNCD

Publicat la: 22 Jan 2015

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor, in data de 24.09.2014, a comunicat in presa scrisa si media solutia adoptata in dosarul nr. 41/2014, potrivit careia magazinul FLANCO a fost sanctionat pentru discriminarea unei persoane infectate HIV, prin refuzul de a-i acorda acesteia un ...

Cupa "Respecta Diversitatea" la fotbal

Publicat la: 16 Oct 2014

In data de 18 octombrie 2014, Fundatia Policy Center for Roma and Minorities, in parteneriat cu Federatia Romana de Fotbal si cu sustinerea Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii organizeaza Cupa „Respecta Diversitatea”, incepand cu ora 9:30 AM pe Arena Nationala, Bulevardul Basarabiei nr. 37-39 (terenul aflat deasupra parcarii ...

Comunicat de presa referitor la hotararile adoptate de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 24.09.2014

Publicat la: 24 Sep 2014

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 24.09.2014, a adoptat urmatoarele hotarari:

1. Publicarea in ziarul Gandul a unui articol, care aduce atingere demnitatii romilor si creeaza o atmosfera degradanta si ofensatoare la adresa persoanelor de etnie roma, cu urmatorul continut: "Asta toamna am participat la Paris la o intalnire internationala. Cea mai neplacuta situatie de care m-am lovit a fost confundarea, voita sau nu, a tiganilor autori de infractiuni pe banda ...

Comunicat de presa referitor la hotararile adoptate de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 17.09.2014

Publicat la: 18 Sep 2014

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 17.09.2014, a adoptat urmatoarele hotarari:

1. Dezbaterea apartenentei religioase a primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, in mod public, in cadrul emisiunii TV “Atac la cenzura”, prin care s-a pus la indoiala religia petentului (“este sau nu Catalin Chereches ortodox, desi parintii si bunicii sai sunt catolici?”), ...

Lansarea proiectului "Formare in domeniul antidiscriminarii, egalitatii de gen si al drepturilor persoanelor cu dizabilitati"

Publicat la: 12 Aug 2014

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii lanseaza in cadrul unei conferinte proiectul „Formare in domeniul antidiscriminarii, egalitatii de gen si al drepturilor persoanelor cu dizabilitati ”, eveniment care va avea loc in data de 14 august 2014, ora 10:00, la Hotel Athénée Palace Hilton.
Proiectul „Formare in domeniul antidiscriminarii, egalitatii de gen si al drepturilor persoanelor cu dizabilitati”, derulat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in perioada 01 mai 2014 – 30 noiembrie 2015, se justifica in contextul necesitatii indeplinirii conditionalitatilor ...

Conferinta de lansare a proiectului "Pregateste-te astazi pentru cariera de maine!"

Publicat la: 30 Jun 2014

HRS, alaturi de partenerii sai Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF), Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si DAVO STAR IMPEX, anunta debutul unui nou program integrat menit sa ofere solutii viabile si eficiente femeilor aflate in cautarea unui loc de munca sau dornice sa isi imbunatateasca aptitudinile profesionale. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 si va fi implementat in regiunea Sud Muntenia, pe durata a 18 luni.

In cadrul conferintei de prezentare, desfasurata astazi in Bucuresti, au fost detaliate obiectivele specifice si instrumentele ce vor fi utilizate in cadrul programului "Pregateste-te astazi pentru cariera de maine! Formare si specializare pentru femeile din regiunea Sud Muntenia!". Agenda evenimentului a inclus o sesiune de prezentari cu caracter tehnic si descriptiv, menite sa conduca spre o analiza mai profunda a definitiei accesului egal la piata muncii.

Am fost onorati sa avem alaturi o parte dintre femeile exceptionale care au dovedit ca un vis, o dorinta si consecventa pot fi motorul unei cariere de success.

"Pregateste-te astazi pentru cariera de maine!" reprezinta „nu doar denumirea generica a acestei initiative ci este indemnul pe care il adresam pentru consolidarea principiului accesului egal pentru toti pe piata muncii cu scopul de a creste oportunitatile de angajare a femeilor si persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile”, a declarat domnul Stéphane Meuret, Managing Director HRS.

Prin structura sa, acest proiect va facilita participarea a 540 de beneficiari, in majoritate femei rezidente in Regiunea Sud Muntenia, la programe autorizate de calificare, recalificare si specializare. Cursurile vor fi derulate de catre formatori acreditati si vor avea ca scop final dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor necesare obtinerii si mentinerii unui loc de munca. Astfel, proiectul ofera o sansa celor care doresc sa se califice in domenii precum: lucrator comercial, lucrator hotelier, babysitter, confectioner - asamblor articole textile. Pentru cei care urmaresc sa isi dezvolte propria afacere, vor fi disponibile cursuri de specializare in domeniul antreprenorial dar si programe de consultanta post-instruire. De asemenea, se vor organiza cursuri de specializare in achizitii publice si contabilitate.

Participarea este gratuita pentru oricare dintre formele de pregatire. Procedura de inscriere va fi anuntata public pentru fiecare curs in parte. Cursurile se vor desfasura in judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.

Programele de pregatire vor fi completate prin derularea unei serii de campanii de constientizare, menite sa atraga atentia asupra egalitatii de oportunitati, sanse si tratament. Acest demers are ca obiectiv consolidarea principiului accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale, in vederea crearii unei piete a muncii incluzive.

Pentru orice alte informatii suplimentare va rugam sa luati legatura cu Laura Botezatu, Responsabil Monitorizare, la adresa de e-mail l.botezatu@hrs-outsourcing.com.

HRS este unul dintre principalii furnizori specializati din piata de recrutare si plasare de personal. Inca de la infiintare, expertiza HRS s-a fundamentat pe dezvoltarea si implementarea de strategii complexe menite sa faciliteze identificarea si evaluarea competentelor, transferul de competente, consiliere profesionala si ajustarea pregatirii la cerintele concrete din piata muncii. Utilizand instrumente integrate si metodologii bazate pe experienta acumulata la nivel European, HRS a implementat o serie de metodologii de lucru si sisteme de consultanta dedicate companiilor si corporatiilor, pentru aspectele ce tin de sfera gestionarii resurselor umane: recrutare, salarizare, evaluare si motivare, cu un puternic accent asupra specificitatii segmentului compus din tineri.

Premii obtinute de HRS: 2011 – Premiul pentru „Initiativa sociala” la Gala CCIFER, 2012 – Locul 1 pentru Servicii de furnizare si management al fortei de munca la topul firmelor din Municipiul Bucuresti (CCIB), 2012 – Premiul pentru „Performanta economica” la Gala CCIFER, 2013 – Diploma de Excelenta pentru „Inovare Sociala si Economica” in Regiunea Dunarea Marea Neagra.

Comunicatul de presa in format .pdf poate fi descarcat aici

Proiectul "Pregateste-te astazi pentru cariera de maine! Formare si specializare pentru femeile din Regiunea Sud Muntenia!"

Publicat la: 27 Jun 2014

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in calitate de partener in cadrul proiectului cu finantare europeana "Pregateste-te astazi pentru cariera de maine! Formare si specializare pentru femeile din Regiunea Sud Muntenia!" anunta debutul acestui nou program integrat menit sa ofere solutii viabile si eficiente femeilor aflate in cautarea unui loc de munca sau dornice sa isi ...

Comunicat de presa referitor la publicarea Raportului privind Romania realizat de ECRI

Publicat la: 03 Jun 2014

Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei (ECRI) a publicat astazi cel de-al patrulea raport privind Romania. Presedintele ECRI, Dl. Christian Ahlund, a remarcat progresele inregistrate dar si o serie de probleme nerezolvate, cum ar fi aplicarea problematica a legislatiei privind libertatea religioasa si lenta aplicare a strategiilor de integrare a romilor.

Nu exista inca nicio lege care sa reglementeze statutul juridic ...

Noutati

Rezultatele Finale obţinute de către candidaţi la concursul organizat în data de 06 decembrie 2018

13 Dec 2018

Rezultatele Finale obţinute de către candidaţi la concursul organizat în data de 06decembrie 2018 pentru ocuparea postului contractual…

Rezultatul probei interviu la concursul organizat în data de 06 decembrie 2018

11 Dec 2018

Rezultatul probei interviu la concursul organizat în data de 06 decembrie 2018, pentru ocuparea postului vacant de şofer…

Rezultatul probei practice pentru ocuparea postului contractual vacant de șofer tr. II

06 Dec 2018

Rezultatul probei practice la concursul organizat în data de 06 decembrie 2018 pentru ocuparea postului vacant de şofer…


toate articolele