Comunicate de presa

Comunicate de presa


Comunicat de presa referitor la hotararile adoptate de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 24.09.2014

Publicat la: 24 Sep 2014

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 24.09.2014, a adoptat urmatoarele hotarari:

1. Publicarea in ziarul Gandul a unui articol, care aduce atingere demnitatii romilor si creeaza o atmosfera degradanta si ofensatoare la adresa persoanelor de etnie roma, cu urmatorul continut: "Asta toamna am participat la Paris la o intalnire internationala. Cea mai neplacuta situatie de care m-am lovit a fost confundarea, voita sau nu, a tiganilor autori de infractiuni pe banda ...

Comunicat de presa referitor la hotararile adoptate de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 17.09.2014

Publicat la: 18 Sep 2014

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 17.09.2014, a adoptat urmatoarele hotarari:

1. Dezbaterea apartenentei religioase a primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, in mod public, in cadrul emisiunii TV “Atac la cenzura”, prin care s-a pus la indoiala religia petentului (“este sau nu Catalin Chereches ortodox, desi parintii si bunicii sai sunt catolici?”), ...

Lansarea proiectului "Formare in domeniul antidiscriminarii, egalitatii de gen si al drepturilor persoanelor cu dizabilitati"

Publicat la: 12 Aug 2014

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii lanseaza in cadrul unei conferinte proiectul „Formare in domeniul antidiscriminarii, egalitatii de gen si al drepturilor persoanelor cu dizabilitati ”, eveniment care va avea loc in data de 14 august 2014, ora 10:00, la Hotel Athénée Palace Hilton.
Proiectul „Formare in domeniul antidiscriminarii, egalitatii de gen si al drepturilor persoanelor cu dizabilitati”, derulat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii in perioada 01 mai 2014 – 30 noiembrie 2015, se justifica in contextul necesitatii indeplinirii conditionalitatilor ...

Conferinta de lansare a proiectului "Pregateste-te astazi pentru cariera de maine!"

Publicat la: 30 Jun 2014

HRS, alaturi de partenerii sai Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF), Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) si DAVO STAR IMPEX, anunta debutul unui nou program integrat menit sa ofere solutii viabile si eficiente femeilor aflate in cautarea unui loc de munca sau dornice sa isi imbunatateasca aptitudinile profesionale. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 si va fi implementat in regiunea Sud Muntenia, pe durata a 18 luni.

In cadrul conferintei de prezentare, desfasurata astazi in Bucuresti, au fost detaliate obiectivele specifice si instrumentele ce vor fi utilizate in cadrul programului "Pregateste-te astazi pentru cariera de maine! Formare si specializare pentru femeile din regiunea Sud Muntenia!". Agenda evenimentului a inclus o sesiune de prezentari cu caracter tehnic si descriptiv, menite sa conduca spre o analiza mai profunda a definitiei accesului egal la piata muncii.

Am fost onorati sa avem alaturi o parte dintre femeile exceptionale care au dovedit ca un vis, o dorinta si consecventa pot fi motorul unei cariere de success.

"Pregateste-te astazi pentru cariera de maine!" reprezinta „nu doar denumirea generica a acestei initiative ci este indemnul pe care il adresam pentru consolidarea principiului accesului egal pentru toti pe piata muncii cu scopul de a creste oportunitatile de angajare a femeilor si persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile”, a declarat domnul Stéphane Meuret, Managing Director HRS.

Prin structura sa, acest proiect va facilita participarea a 540 de beneficiari, in majoritate femei rezidente in Regiunea Sud Muntenia, la programe autorizate de calificare, recalificare si specializare. Cursurile vor fi derulate de catre formatori acreditati si vor avea ca scop final dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor necesare obtinerii si mentinerii unui loc de munca. Astfel, proiectul ofera o sansa celor care doresc sa se califice in domenii precum: lucrator comercial, lucrator hotelier, babysitter, confectioner - asamblor articole textile. Pentru cei care urmaresc sa isi dezvolte propria afacere, vor fi disponibile cursuri de specializare in domeniul antreprenorial dar si programe de consultanta post-instruire. De asemenea, se vor organiza cursuri de specializare in achizitii publice si contabilitate.

Participarea este gratuita pentru oricare dintre formele de pregatire. Procedura de inscriere va fi anuntata public pentru fiecare curs in parte. Cursurile se vor desfasura in judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.

Programele de pregatire vor fi completate prin derularea unei serii de campanii de constientizare, menite sa atraga atentia asupra egalitatii de oportunitati, sanse si tratament. Acest demers are ca obiectiv consolidarea principiului accesului egal la ocupare si la construirea unei cariere profesionale, in vederea crearii unei piete a muncii incluzive.

Pentru orice alte informatii suplimentare va rugam sa luati legatura cu Laura Botezatu, Responsabil Monitorizare, la adresa de e-mail l.botezatu@hrs-outsourcing.com.

HRS este unul dintre principalii furnizori specializati din piata de recrutare si plasare de personal. Inca de la infiintare, expertiza HRS s-a fundamentat pe dezvoltarea si implementarea de strategii complexe menite sa faciliteze identificarea si evaluarea competentelor, transferul de competente, consiliere profesionala si ajustarea pregatirii la cerintele concrete din piata muncii. Utilizand instrumente integrate si metodologii bazate pe experienta acumulata la nivel European, HRS a implementat o serie de metodologii de lucru si sisteme de consultanta dedicate companiilor si corporatiilor, pentru aspectele ce tin de sfera gestionarii resurselor umane: recrutare, salarizare, evaluare si motivare, cu un puternic accent asupra specificitatii segmentului compus din tineri.

Premii obtinute de HRS: 2011 – Premiul pentru „Initiativa sociala” la Gala CCIFER, 2012 – Locul 1 pentru Servicii de furnizare si management al fortei de munca la topul firmelor din Municipiul Bucuresti (CCIB), 2012 – Premiul pentru „Performanta economica” la Gala CCIFER, 2013 – Diploma de Excelenta pentru „Inovare Sociala si Economica” in Regiunea Dunarea Marea Neagra.

Comunicatul de presa in format .pdf poate fi descarcat aici

Proiectul "Pregateste-te astazi pentru cariera de maine! Formare si specializare pentru femeile din Regiunea Sud Muntenia!"

Publicat la: 27 Jun 2014

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in calitate de partener in cadrul proiectului cu finantare europeana "Pregateste-te astazi pentru cariera de maine! Formare si specializare pentru femeile din Regiunea Sud Muntenia!" anunta debutul acestui nou program integrat menit sa ofere solutii viabile si eficiente femeilor aflate in cautarea unui loc de munca sau dornice sa isi ...

Comunicat de presa referitor la publicarea Raportului privind Romania realizat de ECRI

Publicat la: 03 Jun 2014

Comisia Europeana impotriva Rasismului si Intolerantei (ECRI) a publicat astazi cel de-al patrulea raport privind Romania. Presedintele ECRI, Dl. Christian Ahlund, a remarcat progresele inregistrate dar si o serie de probleme nerezolvate, cum ar fi aplicarea problematica a legislatiei privind libertatea religioasa si lenta aplicare a strategiilor de integrare a romilor.

Nu exista inca nicio lege care sa reglementeze statutul juridic ...

Comunicat de presa referitor la pensionarea obligatorie a asistentelor medicale din sistemul public de sanatate

Publicat la: 22 May 2014

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a luat act cu ingrijorare de practica de a concedia in mod obligatoriu femeile, asistente medicale, care au atins limita legala a varstei de pensionare –diferita de cea a barbatilor.

Solicitam in mod imperativ incetarea acestei practici de discriminare pe criteriu de sex.

Concedierea obligatorie a femeilor din simplul motiv ca au atins sau depasit varsta ...

Comunicat de presa referitor la hotararea adoptata de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 30.04.2014

Publicat la: 30 Apr 2014

Comunicat de presa referitor la hotararea adoptata de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 30.04.2014

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare de petitii in data de 30.04.2014, a adoptat urmatoarea decizie in urma unei autosesizari care a avut ca obiect neasigurarea conditiilor de transport local prin mijloacele ...

Comunicat de presa referitor la Studiul FRA privind violenta impotriva femeilor in Europa

Publicat la: 05 Mar 2014

Un nou raport al Agentiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) ”Violenta impotriva femeilor: in fiecare zi si in orice loc” prezinta rezultatele celui mai cuprinzator studiu din lume realizat pana in prezent cu privire la violența impotriva femeilor, aratand amploarea abuzurilor suferite de femei acasa, la serviciu, in public si online.

Studiul se bazeaza pe interviuri cu 42.000 de femei, 1500 in fiecare tara, inclusiv Romania. Pe langa faptul ca demonstreaza prevalenta violentei impotriva femeilor adulte, raportul ...

Noutati

Rezultatul selecției dosarelor candidaților înscriși, până la data de 19.09.2018, la concursul organizat în data de 04.10.2018

26 Sep 2018

Rezultatul selecției dosarelor candidaților înscriși până la data de 19.09.2018 la concursul organizat în data de…

Anunt de concurs

31 Aug 2018

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării organizează la sediul său din Bucureşti, Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, sectorul 1…

Rezultatele finale ale concursul organizat în data de 25.07.2018 pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante

27 Jul 2018

Rezultatele finale ale concursul organizat în data de 25.07.2018 pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante


toate articolele