Comunicat de presă referitor la conferința de lansare a Raportului ”10 ani de Decizie-cadru privind prevenirea infracțiunilor, România angajată pentru îmbunătățirea mecanismelor de raportare și înregistrare referitoare la infracțiuni motivate de ură”

Astăzi, 26 februarie 2019, a avut loc, la Hotel Ambasador, conferința de lansare a Raportului ”10 ani de Decizie-cadru privind prevenirea infracțiunilor, România angajată pentru îmbunătățirea mecanismelor de raportare și înregistrare referitoare la infracțiuni motivate de ură”, organizată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice.

În cadrul raportului au fost prezentate rezultatele Sondajului de opinie la nivel național privind nivelul discriminării în România și percepțiile actuale asupra infracțiunilor motivate de ură”.

Raportul a fost realizat în cadrul Proiectului ”10 ani de Implementare a Deciziei Cadru UE privind rasismul și xenofobia în România: provocări și abordări noi a acțiunilor privind infracțiunile motivate de ură” – NoIntoHate2018, care va fi implementat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, în parteneriat cu Institutul pentru Politici Publice, în perioada 01.10.2018 – 31.06.2020, finanțat de programul Drepturi, Egalitate, Cetățenie 2014 – 2020 al Uniunii Europene, conform Contractului de Grant nr. 809349 – NoIntoHate2018 - REC-AG-2017/REC-RRAC-HATEAG-2017.

Pentru a consulta Sondajul de opinie, accesați link-ul următor: Sondaj de opinie NoIntoHate 2018

Pentru a consulta Raportul, accesați link-ul următor: Raport Proiect NoIntoHate 2018