Comunicat de presa referitor la hotararea adoptata de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 21.09.2016

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 21.09.2016, a adoptat urmatoarea hotarare:

Acordarea de mariri salariale si a unor drepturi (tichete valorice, prime de Craciun, etc) doar pentru membrii unui sindicat, nu tuturor angajatilor reprezinta discriminare conform art.2 alin.1 coroborat cu art.2 lit. a, c, f din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In mod similar, desfacerea contractelor de munca, respectiv schimbarea din functiile de conducere a angajatilor, pe criteriul apartenentei sindicale, reprezinta discriminare conform art.2 alin.1 coroborat cu art.2 lit. a, c, f din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Colegiul director a aplicat societatii angajatoare in cauza o amenda contraventionala in cuantum total de 50.000 lei, conform prevederilor art. 26 alin. 1 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodata, in conformitate cu prevederile art. 26 alin. (2) din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, reclamata va publica in mass-media un rezumat al hotararii in speta.

Vot: in unanimitate a celor prezenti (7 voturi).

Hotararea motivata va fi comunicata partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

21.09.2016

Comunicat de presă privind alegerea vicepreședintelui CNCD

13 Sep 2017

Comunicat de presă privind alegerea vicepreședintelui CNCD

Comunicat de presa referitor la hotararea adoptata de Colegiul director al CNCD in cazul incidentului din supermarketul Kaufland din Odorheiu Secuiesc

06 Sep 2017

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 06.09.2017, a…

01 Sep 2017

Comunicat de presa referitor la incidentul din 31 august 2017, din incinta supermarketului Kaufland – Odorheiul Secuiesc.