Comunicat de presa referitor la hotararea adoptata de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 21.09.2016

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 21.09.2016, a adoptat urmatoarea hotarare:

Acordarea de mariri salariale si a unor drepturi (tichete valorice, prime de Craciun, etc) doar pentru membrii unui sindicat, nu tuturor angajatilor reprezinta discriminare conform art.2 alin.1 coroborat cu art.2 lit. a, c, f din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

In mod similar, desfacerea contractelor de munca, respectiv schimbarea din functiile de conducere a angajatilor, pe criteriul apartenentei sindicale, reprezinta discriminare conform art.2 alin.1 coroborat cu art.2 lit. a, c, f din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Colegiul director a aplicat societatii angajatoare in cauza o amenda contraventionala in cuantum total de 50.000 lei, conform prevederilor art. 26 alin. 1 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodata, in conformitate cu prevederile art. 26 alin. (2) din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, reclamata va publica in mass-media un rezumat al hotararii in speta.

Vot: in unanimitate a celor prezenti (7 voturi).

Hotararea motivata va fi comunicata partilor, in termen legal, si este supusa caii de atac la instanta de contencios administrativ.

21.09.2016

“Conferința Nediscriminării si a Egalității de Șanse” Ediția A XI A – 2017

10 Nov 2017

În urma Protocolului de colaborare încheiat între Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Comisia Pentru Drepturile…