Comunicat de presa referitor la hotararile adoptate de Colegiul director al CNCD in sedinta din data de 15.06.2016

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, intrunit in sedinta de solutionare a petitiilor in data de 15.06.2016, a adoptat urmatoarele hotarari:

1. Neaccesibilizarea cladirilor si a toaletelor din incinta lor, cat si neasigurarea unor locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii in cadrul:
- Hotelului Muntenia din municipiul Pitesti,
- Sectiei de Politie nr. 1 din Pitesti,
- Sectiei de Politie nr. 3 din Pitesti,
- Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti,
- Judecatoriei Pitesti,
reprezinta discriminare, conform art. 2 alin (1) si art 10 lit. h din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
S-a aplicat amenda in valoare de 6000 lei fiecarei entitati in parte, cu exceptia Judecatoriei Pitesti, care primise o sanctiune cu amenda contaventionala din partea Inspectiei Sociale din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei sociale si Persoanelor Varstnice.

Vot: in unanimitate a celor prezenti (7 voturi).

2. Afirmatia “Cioara puturoasa, du-te la munca!”, facuta de un angajat al Prefecturii Calarasi la adresa colegei, consilier pe problematica romilor, reprezinta discriminare conform art. 2 alin 1 si art. 15. din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
S-a aplicat amenda contaventionala in valoare de 5000 lei.

Vot: in unanimitate a celor prezenti (7 voturi)

3. Refuzul institutiei primarului din Sibiu de a promova investitii de infrastructura (apa potabila, canalizare, drumuri etc.) pentru grupul vulnerabil reprezentat de comunitatea de romi, respectiv sugestia (directionarea) institutiei primarului Sibiului pentru comunitatea roma de a se muta in zona rurala a judetului Sibiu, reprezinta discriminare conform art. 2 alin. 1, art. 12 alin. 1, art. 13 si art 15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare
S-a aplicat amenda contaventionala in valoare de 5000 lei.

Vot: in unanimitate a celor prezenti

15.06.2016

“Conferința Nediscriminării si a Egalității de Șanse” Ediția A XI A – 2017

10 Nov 2017