Proiectul "Atelierele educatiei si diversitatii"

 

In perioada 14 - 18 septembrie 2015, la Simleul Silvaniei, Directia Programe si Relatii Internationale din cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii va desfasura proiectul "Atelierele educatiei si diversitatii" in parteneriat cu Liceul Tehnic Sava Brancovici din Ineu, judetul Arad si cu Asociatia “Impreuna pentru ei” din Baia-Mare, judetul Maramures.

Proiectul urmareste incurajarea originalitatii si curiozitatii, valorizarea si explorarea diversitatii prin interactiunea dintre cei 22 de elevi care fac parte din categorii dezavantajate, aflati intr-o stare accentuata de pauperitate, in mare parte romi: 16 elevi ai Liceului Tehnic Sava Brancovici din Ineu, care s-au implicat in mod constant in proiectele de educatie pentru nediscriminare desfasurate in parteneriat cu C.N.C.D. si 6 elevi din Baia Mare, din cartierul Craica si imprejurimi.

Pe parcursul a patru zile, elevii din Ineu vor beneficia, impreuna cu profesorii insotitori, de o intalnire comuna de interactiune cu alti elevi, formare si explorare in spiritul diversitatii si al nediscriminarii. In plus, elevii vor invata sa perceapa si sa fotografieze diversitatea pe tot parcursul deplasarii, la Simleul Silvaniei si Cehei, dar si in timpul atelierelor interactive. La final, va avea loc concursul de fotografie „Cum vad eu diversitatea?” - o competitie a celor mai frumoase si reusite fotografii ale diversitatii.

 

Noutati

Comunicat de presă referitor la eroarea materială față de calitatea părților implicate în dosarul nr. 197/2018

08 Jun 2018

În ziua de 04.06.2018, la sediul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a avut loc ședința de audieri a Colegiului…

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 09.05.2018

09 May 2018

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 09.05.2018

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel, din cadrul proiectului ”Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”

08 May 2018

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel, din cadrul proiectului ”Parteneriat pentru egalitatea persoanelor…


toate articolele