Proiectul "Atelierele educatiei si diversitatii"

 

In perioada 14 - 18 septembrie 2015, la Simleul Silvaniei, Directia Programe si Relatii Internationale din cadrul Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii va desfasura proiectul "Atelierele educatiei si diversitatii" in parteneriat cu Liceul Tehnic Sava Brancovici din Ineu, judetul Arad si cu Asociatia “Impreuna pentru ei” din Baia-Mare, judetul Maramures.

Proiectul urmareste incurajarea originalitatii si curiozitatii, valorizarea si explorarea diversitatii prin interactiunea dintre cei 22 de elevi care fac parte din categorii dezavantajate, aflati intr-o stare accentuata de pauperitate, in mare parte romi: 16 elevi ai Liceului Tehnic Sava Brancovici din Ineu, care s-au implicat in mod constant in proiectele de educatie pentru nediscriminare desfasurate in parteneriat cu C.N.C.D. si 6 elevi din Baia Mare, din cartierul Craica si imprejurimi.

Pe parcursul a patru zile, elevii din Ineu vor beneficia, impreuna cu profesorii insotitori, de o intalnire comuna de interactiune cu alti elevi, formare si explorare in spiritul diversitatii si al nediscriminarii. In plus, elevii vor invata sa perceapa si sa fotografieze diversitatea pe tot parcursul deplasarii, la Simleul Silvaniei si Cehei, dar si in timpul atelierelor interactive. La final, va avea loc concursul de fotografie „Cum vad eu diversitatea?” - o competitie a celor mai frumoase si reusite fotografii ale diversitatii.

 

Noutati

“Conferința Nediscriminării si a Egalității de Șanse” Ediția A XI A – 2017

10 Nov 2017

În urma Protocolului de colaborare încheiat între Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Comisia Pentru Drepturile…

Comunicat de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în şedinţa din data de 11.10.2017

11 Oct 2017

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor…

Comunicat de presă privind alegerea vicepreședintelui CNCD

13 Sep 2017

Comunicat de presă privind alegerea vicepreședintelui CNCD


toate articolele