Proiectul "Educatia, altfel"

 

In mai-iunie 2015, C.N.C.D. isi continua programul de prevenire a discriminarii in educatie, care se desfasoara pentru al 8-lea an consecutiv. Originalitatea programului consta in faptul ca au fost si sunt oferite, in premiera si in mod sistematic, instrumente profesioniste si concrete pentru o "scoala fara discriminare" de catre autoritatile direct responsabile. Proiectul din acest an – Educatia, altfel – are drept scop sustinerea initiativelor scolare locale pro-diversitate din 16 scoli partenere, indeosebi din mediul rural, carora Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii le-a oferit resursele necesare pentru desfasurarea proiectelor propuse. Astfel, in anul precedent profesorii coordonatori au beneficiat de formare din partea reprezentantilor C.N.C.D. iar anul acesta li se acorda suport de specialitate si consiliere directa in proiectele pe care le implementeaza.

Proiectele se desfasoara in: judetul Caras-Severin (Scoala Gimnaziala Slatina-Timis, Scoala Gimnaziala Tirol, Scoala Gimnaziala Berzasca); judetul Botosani (Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Dorohoi, Scoala Gimnaziala Nr.3 Botosani – singura scoala care implementeaza doua proiecte, Scoala Gimnaziala nr.1 Albesti, Liceul Teoretic Stefan D. Luchian Stefanesti); judetul Arad (Liceul Tehnologic Sava Brancovici Ineu – singura scoala care implementeaza proiecte pro-diversitate pentru a doua oara, fiind constant preocupata de resursele oferite de catre institutia noastra, Scoala Gimnaziala Tarnova, Scoala Gimnaziala nr.2 Pecica, Scoala Gimnaziala Stefan Bozian Seitin); si judetul Tulcea (Scoala Gimnaziala Ciucurova, Scoala Gimnaziala Nichifor Ludovig Niculitel, Liceul Teoretic Constantin Bratescu Isaccea, Scoala profesionala Danubius Tulcea, Scoala Gimnaziala Sarighiol de Deal).

Constienti de rolul pe care il are educatia in prevenirea intolerantei si discriminarii, cadrele didactice, elevii si parintii lor, impreuna cu autoritatile locale, inspectoratele scolare, organizatiile neguvernamentale locale, liderii spirituali si comunitatea locala in ansamblul ei, fac eforturi pentru reducerea temerii ce apare cand nu il intelegi pe “celalalt”.

Noutati

Comunicat de presă referitor la eroarea materială față de calitatea părților implicate în dosarul nr. 197/2018

08 Jun 2018

În ziua de 04.06.2018, la sediul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a avut loc ședința de audieri a Colegiului…

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 09.05.2018

09 May 2018

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 09.05.2018

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel, din cadrul proiectului ”Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”

08 May 2018

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel, din cadrul proiectului ”Parteneriat pentru egalitatea persoanelor…


toate articolele