Dezbaterea pe tema "Libertate de expresie vs. discurs instigator la ura? Europa/ Romania dupa Charlie Hebdo"

 

Fundatia Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica (ECDA), in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, va invita sa participati la dezbaterea pe tema ,,Libertate de expresie vs. discurs instigator la ura? Europa/ Romania dupa Charlie Hebdo”.

Efectele atacului asupra redactiei Charlie Hebdo sunt departe de a fi limitate la spatiul francez. Prima reactie la masacrul produs in redactia saptamanalului de satira, condamnarea oricarei forme de terorism, a fost urmata in mass media europeana de (re)deschiderea unui subiect sensibil si important: care este raportul dintre libertatea de expresie si discursul instigator la ura? Este libertatea de expresie valoarea absoluta a Occidentului? Oare unele formule de expresie contin in ele germenii unui discurs instigator impotriva unor minoritati? De ce este important sa definim discursul instigator la ura? Cat de greu de trasat sunt granitele dintre formule de expresie libera si discursul instigator la ura? Care este relevanta acestor intrebari pentru spatiul public romanesc? Ce cazuistica avem in Romania in acest sens cu referire la romi si la alte minoritati?

Vor discuta pe aceste teme: Liliana Popescu (conf. univ. dr. SNSPA si Presedinta Fundatiei Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica), Asztalos Csaba Ferenc (Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii) si Cristian Pirvulescu (Dacanul Facultatii de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative).

Dezbaterea are loc marti, 10 martie 2015, ora 15.00, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, sala Nicolae Titulescu.

Dezbaterea are loc in cadrul proiectului ,,Tinerii construiesc o Romanie civica” derulat de Fundatia Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica (ECDA) – Proiect finantat prin granturile SEE, 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Va rugam sa confirmati prezenta la acest eveniment la adresa de e-mail ecda.project@gmail.com pana la data de 6.03.2015.

Invitatia la acest eveniment poate fi accesata aici.

 

 

Noutati

Rezultatul selecției dosarelor candidaților înscriși, până la data de 19.09.2018, la concursul organizat în data de 04.10.2018

26 Sep 2018

Rezultatul selecției dosarelor candidaților înscriși până la data de 19.09.2018 la concursul organizat în data de…

Anunt de concurs

31 Aug 2018

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării organizează la sediul său din Bucureşti, Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, sectorul 1…

Rezultatele finale ale concursul organizat în data de 25.07.2018 pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante

27 Jul 2018

Rezultatele finale ale concursul organizat în data de 25.07.2018 pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante


toate articolele