Dezbaterea pe tema "Libertate de expresie vs. discurs instigator la ura? Europa/ Romania dupa Charlie Hebdo"

 

Fundatia Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica (ECDA), in parteneriat cu Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, va invita sa participati la dezbaterea pe tema ,,Libertate de expresie vs. discurs instigator la ura? Europa/ Romania dupa Charlie Hebdo”.

Efectele atacului asupra redactiei Charlie Hebdo sunt departe de a fi limitate la spatiul francez. Prima reactie la masacrul produs in redactia saptamanalului de satira, condamnarea oricarei forme de terorism, a fost urmata in mass media europeana de (re)deschiderea unui subiect sensibil si important: care este raportul dintre libertatea de expresie si discursul instigator la ura? Este libertatea de expresie valoarea absoluta a Occidentului? Oare unele formule de expresie contin in ele germenii unui discurs instigator impotriva unor minoritati? De ce este important sa definim discursul instigator la ura? Cat de greu de trasat sunt granitele dintre formule de expresie libera si discursul instigator la ura? Care este relevanta acestor intrebari pentru spatiul public romanesc? Ce cazuistica avem in Romania in acest sens cu referire la romi si la alte minoritati?

Vor discuta pe aceste teme: Liliana Popescu (conf. univ. dr. SNSPA si Presedinta Fundatiei Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica), Asztalos Csaba Ferenc (Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii) si Cristian Pirvulescu (Dacanul Facultatii de Stiinte Politice, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative).

Dezbaterea are loc marti, 10 martie 2015, ora 15.00, la sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, sala Nicolae Titulescu.

Dezbaterea are loc in cadrul proiectului ,,Tinerii construiesc o Romanie civica” derulat de Fundatia Proiectul de Educatie Civica si Dezvoltare Academica (ECDA) – Proiect finantat prin granturile SEE, 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Va rugam sa confirmati prezenta la acest eveniment la adresa de e-mail ecda.project@gmail.com pana la data de 6.03.2015.

Invitatia la acest eveniment poate fi accesata aici.

 

 

Noutati

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în şedinţa din data de 26.02.2018

26 Feb 2018

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor…

Comunicat de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în şedinţa din data de 22.02.2018

22 Feb 2018

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor…

Comunicat de presă referitor la declarația doamnei Prim-ministru Dăncilă Viorica Vasilica din data 15 februarie 2018

16 Feb 2018

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a decis să se autosesizeze cu privire la declarația doamnei Prim-ministru Dăncilă Viorica…


toate articolele