Comunicat de presa referitor la Studiul FRA privind violenta impotriva femeilor in Europa

 

Un nou raport al Agentiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) ”Violenta impotriva femeilor: in fiecare zi si in orice loc” prezinta rezultatele celui mai cuprinzator studiu din lume realizat pana in prezent cu privire la violența impotriva femeilor, aratand amploarea abuzurilor suferite de femei acasa, la serviciu, in public si online.

Studiul se bazeaza pe interviuri cu 42.000 de femei, 1500 in fiecare tara, inclusiv Romania. Pe langa faptul ca demonstreaza prevalenta violentei impotriva femeilor adulte, raportul detaliaza si incidente de violenta fizica si sexuala suferite de femei in copilarie. Ancheta arata ca factorii de decizie trebuie sa recunoasca amploarea violentei impotriva femeilor si sa se asigure ca masurile adoptate corespund si in practica, nu doar pe hartie, nevoilor si drepturilor tuturor victimelor violentei impotriva femeilor.

Conform studiului, cele mai multe femei care recunosc ca sunt afectate de violenta fizica si sexuala sunt in tari ca Finlanda, Danemarca si Letonia. Romania se afla in esantionul al doilea: 30% dintre femei spun ca au fost afectate de violenta fizica sau sexuala la un moment dat in viata dupa varsta de 15 ani, incadrandu-se in media la nivel European.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa consultati raportul cu principalele rezultate si prezentarea integrala a concluziilor anchetei accesand link-ul de mai jos:


http://fra.europa.eu/sites/default/files/fra-2014-vaw-survey-main-results_en.pdf

 

Noutati

“Conferința Nediscriminării si a Egalității de Șanse” Ediția A XI A – 2017

10 Nov 2017

În urma Protocolului de colaborare încheiat între Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Comisia Pentru Drepturile…

Comunicat de presă referitor la hotărârile adoptate de Colegiul director al CNCD în şedinţa din data de 11.10.2017

11 Oct 2017

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, întrunit în şedinţa de soluţionare a petiţiilor…

Comunicat de presă privind alegerea vicepreședintelui CNCD

13 Sep 2017

Comunicat de presă privind alegerea vicepreședintelui CNCD


toate articolele