Lansarea proiectului predefinit "Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin ...

 

Sigle_CoE_si_CNCD_pt__site_6_.png

 


Lansarea proiectului predefinit
„Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national
prin participarea larga a profesionistilor si a societatii civile”

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va implementa, in perioada 2014 – 2016, proiectul cu finantare externa nerambursabila intitulat „Consolidarea masurilor anti-discriminare la nivel national prin larga participare a specialistilor si a societatii civile”.

Beneficiind de o finantare in cadrul Mecanismului financiar SEE 2009-2014, Domeniul RO10 – Copii si tineri in situatii de risc si initiative locale si regionale de reducere a inegalitatilor la nivel national si de promovare a incluziunii sociale, proiectul va avea ca partener Consiliul Europei, prin Directia de Cetatenie Democratica si Participare si va urmari doua obiective:

1. Sa contribuie la elaborarea strategiei nationale de prevenire si combatere a discriminarii in perioada 2014-2020, printr-o larga participare a tuturor actorilor semnificativi si pe baza standardelor europene relevante.

2. Sa creasca nivelul de constientizare cu privire la noile provocari in dinamica fenomenului discriminarii in societatea romaneasca, atat la nivel national, cat si local.
In contextul demararii activitatilor specifice ale proiectului mentionat, in data de 4 martie 2014 va avea loc la sediul institutiei noastre o prima intalnire la care vor participa reprezentantii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, ai Consiliului Europei, ai Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei, precum si expertii europeni responsabili cu evaluarea masurilor implementate de catre CNCD, in conformitate cu prevederile strategiei antidiscriminare pentru perioada 2007-2013.

O parte a acestei intalniri de lucru este dedicata dialogului cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale cu activitate recunoscuta in domeniul promovarii drepturilor omului si a nediscriminarii, cu scopul de a realiza o introducere in tematica si abordarea proiectului si de a identifica cele mai bune metode de colaborare intre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ca promotor al proiectului, si reprezentantii societatii civile, in scopul atingerii cu succes a obiectivelor propuse.

Proiectul are un buget de 399.999 de Euro.

 

Sigle_proiect_SEE_pt__site_bun_6_.png

 

Noutati

Rezultatul selecției dosarelor candidaților înscriși, până la data de 19.09.2018, la concursul organizat în data de 04.10.2018

26 Sep 2018

Rezultatul selecției dosarelor candidaților înscriși până la data de 19.09.2018 la concursul organizat în data de…

Anunt de concurs

31 Aug 2018

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării organizează la sediul său din Bucureşti, Piaţa Valter Mărăcineanu nr. 1-3, sectorul 1…

Rezultatele finale ale concursul organizat în data de 25.07.2018 pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante

27 Jul 2018

Rezultatele finale ale concursul organizat în data de 25.07.2018 pentru ocuparea unei funcții publice de execuție vacante


toate articolele