Lansarea proiectului predefinit "Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national prin ...

 

Sigle_CoE_si_CNCD_pt__site_6_.png

 


Lansarea proiectului predefinit
„Imbunatatirea masurilor antidiscriminare la nivel national
prin participarea larga a profesionistilor si a societatii civile”

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii va implementa, in perioada 2014 – 2016, proiectul cu finantare externa nerambursabila intitulat „Consolidarea masurilor anti-discriminare la nivel national prin larga participare a specialistilor si a societatii civile”.

Beneficiind de o finantare in cadrul Mecanismului financiar SEE 2009-2014, Domeniul RO10 – Copii si tineri in situatii de risc si initiative locale si regionale de reducere a inegalitatilor la nivel national si de promovare a incluziunii sociale, proiectul va avea ca partener Consiliul Europei, prin Directia de Cetatenie Democratica si Participare si va urmari doua obiective:

1. Sa contribuie la elaborarea strategiei nationale de prevenire si combatere a discriminarii in perioada 2014-2020, printr-o larga participare a tuturor actorilor semnificativi si pe baza standardelor europene relevante.

2. Sa creasca nivelul de constientizare cu privire la noile provocari in dinamica fenomenului discriminarii in societatea romaneasca, atat la nivel national, cat si local.
In contextul demararii activitatilor specifice ale proiectului mentionat, in data de 4 martie 2014 va avea loc la sediul institutiei noastre o prima intalnire la care vor participa reprezentantii Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, ai Consiliului Europei, ai Comisiei Europene impotriva Rasismului si Intolerantei, precum si expertii europeni responsabili cu evaluarea masurilor implementate de catre CNCD, in conformitate cu prevederile strategiei antidiscriminare pentru perioada 2007-2013.

O parte a acestei intalniri de lucru este dedicata dialogului cu reprezentantii organizatiilor neguvernamentale cu activitate recunoscuta in domeniul promovarii drepturilor omului si a nediscriminarii, cu scopul de a realiza o introducere in tematica si abordarea proiectului si de a identifica cele mai bune metode de colaborare intre Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, ca promotor al proiectului, si reprezentantii societatii civile, in scopul atingerii cu succes a obiectivelor propuse.

Proiectul are un buget de 399.999 de Euro.

 

Sigle_proiect_SEE_pt__site_bun_6_.png

 

Noutati

Comunicat de presă referitor la eroarea materială față de calitatea părților implicate în dosarul nr. 197/2018

08 Jun 2018

În ziua de 04.06.2018, la sediul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a avut loc ședința de audieri a Colegiului…

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 09.05.2018

09 May 2018

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 09.05.2018

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel, din cadrul proiectului ”Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”

08 May 2018

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel, din cadrul proiectului ”Parteneriat pentru egalitatea persoanelor…


toate articolele