Campania ,,Esti spectator? Ia aRtitudine!"

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, in parteneriat cu Asociatia A.R.T Fusion si Fundatia Noi Orizonturi, organizeaza in Bucuresti a II- a editie a campaniei ,,Esti spectator? Ia aRtitudine!”. Pe parcursul a patru zile (22-25 mai), vor avea loc o serie de manifestari artistice cu scopul de a preveni atitudinile de indiferenta si discriminare din societate fata de grupurile vulnerabile la discriminare (pe criteriile etnie, dizabilitate, gen, varsta, religie, infectare HIV etc.) si de a-i face pe tineri sa adopte o atitudine de implicare activa fata de problemele cu care se confrunta in comunitatea de apartenenta. Astfel, sunteti invitati sa participati la urmatoarele evenimente: dezbaterea publica avand tema ,,Discriminarea in randul tinerilor”, la care vor participa profesorul Vintila Mihailescu si scriitorul Dragos Bucurenci, expozitia de fotografie realizata cu sprijinul Open Society Institute Budapesta si Agentia de Monitorizare a Presei, piese de teatru, animatie de strada, proiectie de spoturi video si filme de scurt metraj, totul culminand cu un concert al trupelor Coma, Travka si Vita de Vie, in data de 25 mai pe terasa ,,La Motoare”, deasupra Teatrului National Bucuresti. Aceste evenimente vor avea loc la Amfiteatrul Odobescu al Facultatii de Litere, terasa ,,La Motoare” si Casa de Cultura a Studentilor.
Filmele de scurt metraj si documentare care constituie un punct de atractie in cadrul campaniei sunt filmele britanice Zohra (2006), Broken (2007), Tomato Delivery (2004), King of London (2006), Small Steps (2006), Smalltown Boy (2007), precum si filmul Marilena de la P7 (2006) in regia lui Cristian Nemescu si documentarul Me sem baxtalo?...Sunt norocos?...in regia lui Tudor Giurgiu.
Campania ,,Esti spectator? Ia aRtitudine!” se desfasoara si la nivel national, in orasele Constanta, Targu-Jiu, Drobeta Turnu-Severin, Suceava, Timisoara si Slobozia, beneficiind de sprijinul financiar al Comisiei Europene prin programul ,,Tineret in Actiune”.

 

Afis_ArTITUDINE_1_.jpg

 

Noutati

Comunicat de presă referitor la eroarea materială față de calitatea părților implicate în dosarul nr. 197/2018

08 Jun 2018

În ziua de 04.06.2018, la sediul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a avut loc ședința de audieri a Colegiului…

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 09.05.2018

09 May 2018

Comunicat de presă referitor la hotărârea adoptată de Colegiul director al CNCD în ședința din data de 09.05.2018

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel, din cadrul proiectului ”Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI”

08 May 2018

Achizitia de servicii de reuniuni si conferinte organizate la hotel, din cadrul proiectului ”Parteneriat pentru egalitatea persoanelor…


toate articolele